Usein kysyttyä

Voinko jäädä vuorotteluvapaalle jos sijaista ei löydy?

Et voi jäädä vuorotteluvapaalle, jos työnantaja ei löydä sopivaa sijaista.

Riittääkö työhistoriani vuorotteluvapaaseen?

Vuorotteluvapaan työhistoriavaatimus:

  • 20 vuotta, jos vuorottelusopimus on allekirjoitettu 1.1.2016 tai sen jälkeen tai jos vapaa alkaa 1.4.2016

Selvitä työhistoriavaatimuksen täyttyminen ennen kuin sovit vapaasta työnantajasi kanssa. Voit käyttää apuna esim. eläketurvakeskuksen työrekisteriotetta tai työtodistuksia. Jos pyydät laskennassa apua kassalta, varaudu siihen, ettei vastausta voida antaa välittömästi.

Voinko pitää kolmannen jakson, jos en pidä toista?

Jos olet jakanut vapaa kolmeen jaksoon, toisen jakson pitämättä jättäminen keskeyttää vuorotteluvapaan etkä enää voi pitää kolmatta jaksoa. Voidaksesi jäädä uudelleen vapaalle, sinun pitää olla työssä vähintään 5 vuotta ensimmäisen jakson päättymisen jälkeen. 

Voiko osittaiselta hoitovapaalta jäädä vuorotteluvapaalle?

Jos työaika ennen vuorotteluvapaata on ollut yli 75 % kokoaikatyöstä ei osittainen hoitovapaa estä vuorotteluvapaalle jäämistä. Vapaalle jäämisen yhtenä ehtona on, ettei vapaata edeltävän 13 kuukauden aikana ole yli 30 päivää palkatonta poissaoloa. Jos osittainen hoitovapaa on toteutettu siten, että olet ollut pois töistä kokonaisia päiviä viikossa, nämä poissaolopäivät lasketaan mukaan 30:een palkattomaan päivään. Tässä tilanteessa osittainen hoitovapaa sen kestosta riippuen saattaa estää vuorotteluvapaalle jäämisen.  

 

 

Olen unohtanut salasanani, mitä teen?

Nettikassan kirjautumissivuilta löytyy linkki; Unohtuiko salasana? Tätä klikkaamalla pääset tilaamaan uuden salasanan joko sähköpostilla tai tekstiviestillä.

Aiheet:Nettikassa

En tiedä käyttäjätunnustani, mitä teen?

SuPer-liiton jäsenet kirjautuvat Nettikassaan jäsennumerolla. Jäsennumero löytyy jäsenkortista, sekä SuPer lehden osoitetarrasta.

Voit tarvittaessa pyytää jäsennumeroasi SuPer-liiton jäsenyksiköstä.

Kirkon alat ry:n jäsenille ja kassan yksilöjäsenille käyttäjätunnus on lähetetty postitse liittymisen yhteydessä. Jos olet Kirkon alat ry:n jäsen tai kassan yksilöjäsen, eikä sinulla ole kirjeitse lähetettyä käyttäjätunnusta, ota yhteyttä työttömyyskassaan Palaute-lomakkeen kautta. Palautelomakkeeseen tulee liittää mukaan koko nimi, tarkka osoite ja puhelinnumero.

Aiheet:Nettikassa

Miten ilmoitan palkkatiedot vuorottelukorvausta varten?

Vuorottelukorvauksen laskentaa varten palkkatodistus pitää olla vähintään 52 viikon ajalta. Todistus kirjoitetaan vuorotteluvapaata edeltävän kuukauden loppuun. Esim. vuorotteluvapaa alkaa 1.5.2017, palkkatodistus kirjoitetaan ajalta 1.5.2016-30.4.2017. Lomaraha ja lomakorvaus eritellään palkkatodistuksessa. Palkattomat ajat ja palkattomuuden syy ilmoitetaan lisätiedoissa.  Todistuksessa pitää myös olla palkanlaskijan yhteystiedot.

Vaihtoehtoisesti voit lähettää kopion kaikista edellä mainitun ajan palkkalaskelmista tai ansioerittelyistä. Pelkkä viimeinen palkkalaskelma tai ansioerittely ei riitä.

Kaikki tiedot arkistoidaan kassalla, joten samoja tietoja ei tarvitse lähettää useampaan kertaan.

Jos työantajalla ei ole palkkatodistuspohjaa, voidaan käyttää lomakesivuilta löytyvää palkkatodistusta. Palkkatodistus vuorottelukorvausta varten täytetään 52 viikolta.

Palkkatodistus

Kuinka maksan jäsenmaksun kun saan korvausta kassalta?

Kassa perii jäsenmaksun suoraan maksettavasta päivärahasta tai vuorottelukorvauksesta. Jos työskentelet korvausta saadessasi, jäsenmaksu palkkatulosta pitää maksaa erikseen. Palkkatulosta maksettavan jäsenmaksun osalta, ole yhteydessä jäsenyksikköön jasenrekisteri@superliitto.fi tai 09 2727 9140. Kirkon alat ry:n jäsenet saavat lisätietoa lähettämällä sähköpostia hannele.halinen@kirkonalat.fi tai soittamalla numeroon 0400 882 011/Hannele Halinen