Voit hakea ansiosidonnaista päivärahaa, jos olet työtön tai lomautettu, olet osa-aikatyössä tai keikkailet.

Ajankohtaista

5.12.2019 | Yleistä

Puhelinpalvelu päättyy ja toimisto suljetaan maanantaina (9.12.) jo klo 12:30

Henkilökunnan koulutuksen vuoksi toimisto suljetaan maanantaina jo klo 12:30. Palvelemme taas normaalisti tiistaina ja puhelimitse keskiviikkona klo 12:00 alkaen.

2.12.2019 | Ansiopäiväraha

Hakemusten käsittelytilanne

Viikolla 49 kassassa otetaan käsittelyyn

6.11.2019 | Yleistä

Työnantajat ja yhteistyökumppanit, nyt liitteiden lähettäminen onnistuu nettisivujen kautta

Liitteiden lähettäminen suojatusti onnistuu nyt Yhteystieto-sivulta löytyvän linkin kautta. Täytä henkilön, jonka tietoja asiakirja koskee, henkilötunnus ja omat yhteystietosi, liitä PDF:a (tai useampi) ja Lähetä.

21.5.2019 | Ansiopäiväraha

SOVITELTU PÄIVÄRAHA 1.4.2019 ALKAEN

Huhtikuun alusta lukien osa-aikatyön ja keikkatyön tulo vaikuttaa vasta, kun palkka on maksettu. Kassalle tulee edelleen toimittaa tehdystä työstä palkkalaskelma.

20.5.2019 | Ansiopäiväraha

AKTIIVISUUSEDELLYTYKSEN TÄYTTYMINEN

Vuoden 2018 alusta alkaen on seurattu työttömän työnhakijan aktivisuuden täyttymistä. Aktivisuutta seurataan 65 maksupäivän jaksoina. Jos aktivisuus ei seurantajakson aikana täyty, seuraavan 65 maksupäivän päiväraha alenee 4,65 prosenttia.

Katso kaikki

Ohjeita päivärahan hakijalle

Jos jäät työttömäksi, ilmoittaudu heti työnhakijaksi Työ- ja elinkeinotoimistoon (te-toimisto).

Lue koko juttu

Aktiivisuuden seuranta

Työttömien työnhakijoiden aktiivisuutta alettiin seurata 1.1.2018 alkaen. Mikäli työnhakija ei täytä aktiivisuusedellytystä, hänen työttömyysetuutensa tasoa leikataan 4,65 prosenttia seuraavan 65 etuuden maksupäivän eli noin kolmen kuukauden ajan. Leikkaus vastaa yhtä korvauksetonta päivää kuukaudessa.

Lue koko juttu
Nettikassa kirjautumisruutu

Ohje Nettikassaan rekisteröitymiseen ja kirjautumiseen

Nettikassaan kirjautuminen SuPer-liiton ja Super työttömyyskassan jäsenien osalta muuttui 28.8.2018 ja ensimmäisen kirjautumisen yhteydessä pitää palveluun rekisteröityä.
Kirkon alat ry:n ja Super työttömyyskassan jäsenien ja Super työttömyyskassan suorien jäsenien kirjautuminen säilyy ennallaan.

Lue koko juttu