Siirry sisältöön
Ajankohtaista

Mitä eroa on etuutta ja palkkaa varten annetuilla verokorteilla

Ansiopäiväraha, liikkuvuusavustus ja vuorottelukorvaus ovat ennakonpidätyksen alaista tuloa, tästä syystä tarvitsemme kassalle verokortin etuuden maksua varten. Uudet verokortit ovat tulleet voimaan 1.2.2024.

Työttömyyskassa saa verokortit pääsääntöisesti automaattisesti verottajalta, jos olet ollut etuuden saaja vuonna 2023. Tällöin sinun ei tarvitse lähettää kassalle verokorttia. Kassalla olevat verokortit ja tulorajat pystyt helposti tarkistamaan Nettikassasta eli sähköisen asioinnin kautta. Verotiedot kannattaakin tarkistaa samalla, kun lähettää hakemuksen.  Jos verokortissasi ilmoitettu tuloraja ylittyy, käytämme etuuden maksatuksessa verokortissa näkyvää lisäprosenttia.

Huomioi minkälaisen verokortin toimitat kassalle

Verokortteja on erilaisia ja palkkaa varten määrätyllä tai etuutta varten määrätyllä verokortilla on eroja. Verottajan ohjeen mukaan palkkaa varten määrätyllä verokortilla työttömyysetuudesta tulee pidättää veroa vähintään 25 prosentin suuruisena. Jos kuitenkin lähetät kassalle etuutta varten määrätyn verokortin, ennakonpidätys suoritetaan muutosverokortin mukaisesti. Verottaja lähettää muutosverokortin tiedot suoraan kassalle. Kassa ei voi käyttää eläkkeeseen määrättyä verokorttia.

Verokortit  
Toimitat työttömyyskassaan etuutta varten annetun muutosverokortin. Vero pidätetään muutosverokortin mukaan
Toimitat työttömyyskassaan palkkaa varten annetun verokortin tai verotieto on saatu sähköisenä. Kassa käyttää saamiaan verotustietoja. Vero pidätetään kuitenkin vähintään 25 % suuruisena.
Toimitat kassaan palkkaa varten annetun muutosverokortin. Vero pidätetään muutosverokortin mukaan, kuitenkin vähintään 25 % suuruisena.

Näin saat tilattua uuden verokortin työttömyyskassaan

Uuden verokortin voit toimittaa kassalle koska tahansa. Tällöin uusi verotieto korvaa aiemman verotiedon siitä päivästä lukien, kun se saapuu kassalle.

Uuden verokortin saat nopeimmin OmaVerosta. Kun haet verokortin OmaVerosta etuutta varten ilmoita etuuden maksajaksi Super työttömyyskassa. Saamme verokortit suoraan verottajalta muutamassa arkipäivässä. OmaVero-palvelussa ei voi erikseen valita muutosverokorttia etuutta varten. Ilmoita OmaVero-palvelussa kohdassa Muut tulot / Etuudet arvio etuuksistasi, näin saat muutosverokortin etuutta varten