Siirry sisältöön

Päivärahan hakeminen Nettikassan kautta

Nettikassan kautta voit helposti lähettää ansiopäivärahahakemukset ja liitteet työttömyyskassalle. Nettikassan kautta voit myös laittaa viestejä käsittelijöille ja seurata oman hakemuksesi käsittelyn etenemistä.

Kirjaudu Nettikassaan verkkopankkitunnuksilla. Kirjautumisen jälkeen voit hakea päivärahaa kohdasta Hae etuutta (kts kuva 1. )

Kuva 1

Kuva 1

Jos hakujaksolla on ainoastaan työttömiä päiviä, ei hakemukselle tarvitse tehdä muutoksia.

Jos sinulla on työpäiviä, sairauspäiviä, TE-palvelupäiviä tai palkatonta vapaata jne. tulee hakemusta muokata ennen lähettämistä. Merkitse hakemukseesi työssäolopäivät ja työtunnit eri työnantajien kohdalle kuten ne on todellisuudessa tehty. Älä kuitenkaan merkitse sivutoimisena yrittäjänä tehtyjä työpäiviä ja tunteja.

Ohje hakemuksen täyttämiseen, kun sinulla on työpäiviä tai muuta huomioitavaa:

Täytä hakemus, kuten muulloinkin, mutta kohdassa ”Tiedot haettavalta ajalta”, paina Muokkaa hakujaksoa painiketta (kts. kuva 2)

Kuva 2

Merkitse kohtaan ”Hakujakson aikana olen ollut pääasiassa:” ne asiat, jotka sopivat tilanteeseesi, esimerkiksi lomautettu, työssä, TE-palvelussa jne. Kts kuva 3.

Huom! Jos valitset Työssä, tulee myös työantajan nimi kirjoittaa avautuvaan kenttään. Kun painat kohdasta JATKA, voit tämän jälkeen täyttää työpäivät ja työtunnit taulukkoon.

Kuva 3

Täytä taulukkoon jokaisen päivän kohdalle, mitä olet tehnyt (kts kuva 4) ja täytä hakemus loppuun asti. Tämän jälkeen lähetä hakemus kohdasta ”Allekirjoita ja hyväksy”.

Kuva 4

Jos lähetät kassalle liitteitä ilman hakemusta, voit tehdä sen Nettikassan etusivulta kohdasta ”Lähetä liitteitä” kts kuva 1.