Siirry sisältöön

Ansiopäivärahan hakeminen

HUOM! Mitä huolellisemmin hakemus on täytetty, sitä vähemmän lisäselvityksiä tarvitsee pyytää ja sitä nopeammin kassa saa hakemuksesi käsiteltyä. Tämä korostuu erityisesti kesäaikaan, kun hakemusten määrä lomautusten ja työnteon keskeytysten myötä kasvaa.

Jos jäät työttömäksi, sinut lomautetaan, teet töitä osittain tai työsopimuksessa on sovittu loma-aikojen keskeytyksestä, toimi seuraavasti:

  1. Ilmoittaudu TE-toimistoon työttömäksi kokoaikaisen työn työnhakijaksi viimeistään ensimmäisenä työttömyyspäivänä. Et voi laittaa työnhakua voimaan takautuvasti.
  2. Lähetä ensimmäinen ansiopäivärahahakemus Nettikassan kautta. Hakemuksen voi lähettää aikaisintaan täydeltä kahdelta kalenteriviikolta (ma-su), jos olet kokonaan työtön, eikä sinulle makseta hakujaksolla osa-aikatyön tai keikkatyön palkkoja. Viimeisen haettavan päivän tulee olla sunnuntai tai kuun viimeinen päivä. Jos sinulle maksetaan hakujaksolla osa-aikatyön tai keikkatyön palkkoja, lähetä hakemus täydeltä neljältä kalenteriviikolta (ma-su) tai kalenterikuukaudelta.
  3. Lähetä työttömyyskassalle hakemuksen yhteydessä myös tarvittavat liitteet.
  4. Etuutta haettaessa kassalle tulee ilmoittaa myös, jos haet jotain muuta sosiaalietuutta, vaikka päätöstä etuudesta ei olisi vielä tullut.
  5. Nettikassasta näet, kun hakemus on saapunut kassalle. Näet myös, kun se on otettu käsittelyyn. Hakemusten käsittelyä ei voi kiirehtiä vaan ne käsitellään saapumisjärjestyksessä. Kun hakemus on otettu käsittelyyn, käsittelijä pyytää mahdolliset puuttuvat liitteet. Kotisivuiltamme näet käsittelytilanteen.
  6. Kun ensimmäinen hakemus on käsitelty, hae päivärahaa joko neljän täyden kalenteriviikon (ma-su) tai kalenterikuukauden hakujaksossa.

Huomioi, että hakemuksen tulee olla kassalla viimeistään kolmen kuukauden sisällä ensimmäisestä haettavasta päivästä.