Siirry sisältöön
Ajankohtaista

Vuorotteluvapaa lakkautetaan 1.8.2024

Vuorotteluvapaalle voi jäädä vielä muutaman kuukauden ja sen voi aloittaa vielä 31.7.2024.

Vuorotteluvapaiden suosio on kasvanut alkuvuonna ja huhtikuussa vuorotteluvapaalla olevien määrä lähes kaksinkertaistui. ”Tieto vuorotteluvapaiden lakkauttamisesta on todennäköisesti lisännyt vapaan suosiota alkuvuonna. On hyvin mahdollista, että saajien määrä vielä kasvaa kesällä. Kevään aikana vuorottelukorvausta on maksettu joka kuukausi suuremmalle joukolle”, TYJ:n toiminnanjohtaja Aki Villman sanoo.

Huhtikuussa työttömyyskassat maksoivat vuorottelukorvausta 2 600 henkilölle, mikä on 94 % viime vuoden huhtikuuta enemmän.

Vuorotteluvapaan voi aloittaa vielä 31.7.2024

  • Vuorotteluvapaa tarkoittaa sitä, että jäät työstäsi vapaalle korkeintaan puoleksi vuodeksi ja työnantajasi palkkaa samalle ajalle työttömän henkilön. Et saa vuorotteluvapaan aikana palkkaa, vaan vuorottelukorvausta. Vuorottelukorvauksen suuruus on 70 % siitä työttömyyspäivärahasta, johon sinulla olisi oikeus työttömänä ollessasi.
  • Vuorotteluvapaajärjestelmä lakkautetaan 1.8.2024.
  • Vuorotteluvapaan voi aloittaa viimeistään 31.7.2024. Tämä tarkoittaa, että vuorottelusopimus on toimitettava työ- ja elinkeinotoimistolle ja vuorotteluvapaan sijaisen työsopimuksen alkamispäivä tulee olla viimeistään 31.7.2024.

Lähde tyj.fi